Den här tjejen tröttnade på alla skönhetsideal och väljer att göra något åt saken. Wow.

Victoria Verovic Larsson är en helt vanlig tjej på 20 år. Helt vanlig förutom på ett sätt. Hon hade tröttnat på alla skönhetsideal som får unga kvinnor att vilja gömma sin kropp. Hon var själv fast i fällan tills hon tillslut fick nog och valde att göra den här videon. Hon lägger upp den här videon tillsammans med en inspirerande text:

“Det här är min kropp, den är 20 år gammal och har under sin existens fått ta emot alldeles för mycket hat och kritik, något den egentligen absolut inte är värd. Den är ju fullt fungerande och vad jag skulle tro så är den nog lik väldigt många andra 20-åriga tjejkroppar, men det är i så fall kroppar som jag inte ser någonstans i vårt samhälle. Trots att jag är fullt medveten om alla absurda strukturer, normer och hela patriarkatet, trots att jag läst 15 hp genusvetenskap, så hatar jag min kropp varje dag. Precis som så himla många andra 20-åringar idag. Oavsett hur många kilo min kropp har fått bära, fler eller färre än nuvarande, så har jag ALLTID varit missnöjd. Antingen så finns det ingen annan ung tjej med min kroppsform, vilket jag betvivlar, eller så finns det helt enkelt ingen som vågar visa sig. Jag har fortfarande inte sett någon ung tjejkropp, någon som INTE är den där perfekta, vältränade idealkroppen. Jag kan ju inte blamea någon eller något för detta. Det är ju egentligen inte så konstigt, för jag syns ju inte heller, men nu blev jag trött på det. Min kropp är ju exakt lika bra som vilken annan, så nu syns jag. Hela jag. Med celluliter, lår, mage, rumpa, bröst, sminkad, osminkad, ståendes, sittande, med kläder, utan kläder. Det är precis såhär jag ser ut och detta är videon jag önskar att jag själv kunde hitta någonstans men som jag fortfarande inte har gjort. Hoppas detta hjälper någon och att någon kan relatera. För det kan väl ändå inte bara vara jag som ser ut såhär?”

Med den här filmen vill Victoria sända ut ett budskap till unga kvinnor att det kommer vara både det svåraste och det lättaste att acceptera sig själv och hur man ser ut, men att allt sitter i ens huvud.

Källa: Nyheter24

Hjälp till att sprida Victorias fantastiska budskap med andra genom att dela det här inlägget.

GILLA OSS PÅ FACEBOOK