15 fakta om tvillingar som kommer att få dig att falla av stolen. Det här trodde jag aldrig.

Det föds idag mer tvillingar än någonsin. En av de största anledningarna till detta är den pågående trenden att vänta med att skaffa barn. Och mjölk. Ja, mjölk. Bortsett från de speciella förhållandena som skapar tvillingar är deras utveckling från livmodern till vuxen ålder unik. De här är bara några av de mest intressanta saker det finns att veta om tvillingar.

#1 Tvillingar kan ha olika biologiska pappor.

tw

År 2009 födde Mia Washington tvillingar med två olika pappor, ett fenomen som händer en på miljonen. En månad släppte hon två ägg istället för ett. Hon hade två sexpartners och de befruktade ett och samma ägg, vilket resulterade i två barn med två olika pappor.

Tränade spårhundar kan känna skillnaden mellan identiska tvillingar.

tw1

Separerade tvillingar kan leva ett mycket identiskt liv.

tw2

Jim Lewis och Jim Springer var 4 veckor gamla när de separerades till varsina adoptivfamiljer. Det upptäcktes senare att deras liv var väldigt lika på många punkter. Båda hade en hund vid namn Toy när de var barn. Båda var gifta två gånger, första kvinnans namn var Linda och den andra vad Betty. Båda körde Chevrolet, båda rökte Salemcigaretter och drack Miller Lite.

Kvinnor som föder tvillingar kan leva längre.

tw3

Det är större chans att långa kvinnor får tvillingar.

tw4

Kvinnor som äter mycket mjölkprodukter har också större chans att få tvillingar.

tw5

Tvillingar interagerar i livmodern.

tw6

University of Padova upptäckte nyss att tvillingar är lika nära varandra i livmodern som de är utanför. Vid 14 veckors ålder ser man att tvillingar redan sträcker sig efter varandra i livmodern. Fyra veckor senare hade tvillingarna rört vid varandra mer än vad de rört vid sina egna kroppar. Tvillingarna var försiktiga mot varandra och gjorde tydliga gester mot varandra.

Tvillingar som är exakta reflektioner mot varandra kallas för varandras spegelbilder.

tw7

Vissa siamesiska tvillingar kan höra varandras tankar och se genom varandras ögon.

tw8

En mors kropp anpassas unikt för tvillingar.

tw9

Det föds flest tvillingar i Centralafrika.

tw10

En av de lättaste sätten att se skillnad på tvillingar är genom deras navlar.

tw11

Navlar är ärr från när man skiljer navelsträngen från naveln så de kommer inte till av genetik utan allas navel är unik.

Chansen att få tvillingar är större idag än vad den var för 30 år sen.

tw12

Identiska tvillingar har inte identiska fingeravtryck.

tw13

Nästan hälften av alla tvillingar skapar sitt eget språk.

tw15

Bebisar som är extremt nära varandra utvecklar ofta en form av språk som bara de kan förstå. Eftersom att bebisarna måste vara riktigt nära varandra är det mycket mer vanligt bland tvillingar. Cirka 40% av alla tvillingar har deras eget språk innan de lär sig det vi kan förstå. Här under är ett fantastiskt exempel.

GILLA OSS PÅ FACEBOOK